Til toppen

Om Tyrihans

Tyrihans har i over 30 år produsert tekstiler av høy kvalitet. Vi er opptatt av å beholde den norske kulturarven ved å gjenskape stoffer, skjerf og andre produkter som tilhører vår kulturkrets. Vi produserer i naturens egne fibre som ull, silke, lin og bomull for å sikre den beste kvalitet. 

Vi har vår egen norskdesignede kleskolleksjon, i naturmaterialer som ull og silke. Vi designer og produserer også bunadsko, og annet tilbehør til bunaden. 

Vi er opptatt av at kvaliteten på våre produkter skal være den beste og jobber derfor stadig med utvikling. Vi kommer regelmessig med nye produkter for å kunne tilby et rikt utvalg.


Om Tyrihans logo

Tyrihans logo er en stilisert drage enten i gull på sort bunn eller i rød magenta på hvit bunn.
Logoen er tatt fra våre forfedres forestillingsverden om den evige fornyelsen av menneskeslekten, symbolisert med en drage som snor seg rundt og biter seg selv i halen. Den evige fornyelse eller rundans. Dette er en filosofi som firmaets virksomhet bygger på. Vi får inspirasjon fra hva slektene før oss har gjort, gjenskaper det idag for mennesker i morgendagen.
Logoen er tegnet av treskjæreren Inge Høivik ifra Balestrand. Han gikk i lære hos den kjente treskjæreren Lars Kinsarvik.
Hans omfattende samling av treskjærerarbeider finnes på bl.a. Kvikne hotell i Balestrand. 

Dragestilen som logoen bygger på er en romantisk fortidsbegeistring fra slutten på 1800 tallet hvor det foregikk en gjenoppliving av den gamle nordiske dyreornamentikk, ofte blandet med romansk planteslyng.

Tyrihans logo og navn er et registrert varemerke og har internasjonal rettsbeskyttelse.

Logoen er viktig som en garanti på et kvalitetsprodukt.